Ορλιάς ΙΙΙ – Όλυμπος

 

Το φαράγγι του Ορλιά βρίσκεται στην περιοχή του Δίον Πιερίας, στις βόρειες βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και το χωρίζουμε σε 3 τμήματα.

Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο μικρό ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Δίον - Κορομηλιά. Από εκεί ξεκινά το μονοπάτι που πηγαίνει μέχρι το καταφύγιο Κορομηλιά. Σε πολλά σημεία μπορούμε να το αφήσουμε και να θαυμάσουμε από μακριά τους πανέμορφους καταρράκτες.

Διασχίζοντας το μονοπάτι σε μια πεζοπορική διαδρομή 20 λεπτών, παράλληλα με την κοίτη του ρέματος, μέσα από μια εντυπωσιακή βλάστηση φτάνουμε στην είσοδο του φαραγγιού.

Το τμήμα ΙΙI του ρέματος είναι ένα μικρό και σύντομο τμήμα εύκολου επιπέδου δυσκολίας ιδανικό τόσο για παιδιά ηλικίας πάνω από 8 ετών όσο και πολύ μεγάλες ομάδες αρχαρίων για εισαγωγή στο canyoning!

Μέσα από μια εκπληκτική διαδρομή διάρκειας 2,30’ με 3,30’ ώρες με 3 rappel 3, 7 και 9μ αντίστοιχα, νεροτσουλήθρες, και βουτιές σε βάθρες με κρυστάλινα νερά φτάνουμε στην έξοδο του φαραγγιού και στα αυτοκίνητα.

Καλύτερη εποχή για να το επισκεφτούμε Μάιος μέχρι Οκτώβριος.

 

Τιμή: 60,00€ / άτομο.