Ενιπέας ΙΙ - Όλυμπος

Το φαράγγι του Ενιπέα έχει όλα όσα θα ήθελε να δει και να ζήσει κάποιος που αγαπά πολύ τη φύση και την περιπέτεια συνδυάζοντας river trekking και canyoning μαζί! Βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου στην περιοχή Πριόνια στα 1000μ υψόμετρο, έχει μήκος 6χλμ και το χωρίζουμε σε 3 τμήματα. Παράλληλα με το φαράγγι του Ενιπέα περνάει η πιο γνωστή διαδρομή του διεθνούς μονοπατιού Ε4.

Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου και με μια πεζοπορική διαδρομή 1 ώρας στο μονοπάτι Ε4  βρισκόμαστε στην είσοδο του ΙΙ τμήματος του φαραγγιού στα 620μ υψόμετρο.

Το σκηνικό εδώ θα σας συναρπάσει σ’ ένα φυσικό περιβάλλον απίστευτης ομορφιάς, με υπέροχα ψηλά τοιχώματα και σπάνιους σχηματισμούς βράχων, πλούσια βλάστηση, νεροτσουλήθρες, κολύμπι, πτώσεις από ύψος σε βάθρες με κρυστάλλινα νερά και 3 rappel 5 έως 40μ! Με επίπεδο δυσκολίας μέτριο μπορούν να συμμετέχουν νεαρά άτομα ηλικίας 16 ετών και πάνω.

Αφήνοντας πίσω μας το κομμάτι αυτό στα 470μ υψόμετρο (Υ.Δ 150μ) μετά από κατάβαση 5.30 - 6.00 ωρών, περπατάμε 1.30 ώρας εύκολη διαδρομή μέχρι του Μύλους (ταβέρνα έξω από το χωριό Λιτόχωρο).

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτούμε το φαράγγι είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

 

 

Τιμή: 78,00€ / άτομο.