Ενιπέας Ι – Όλυμπος

Το φαράγγι του Ενιπέα έχει όλα όσα θα ήθελε να δει και να ζήσει κάποιος που αγαπά πολύ τη φύση και την περιπέτεια συνδυάζοντας river trekking και canyoning μαζί! Βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου στην περιοχή Πριόνια στα 1000μ υψόμετρο, έχει μήκος 6χλμ και το χωρίζουμε σε 3 τμήματα. Παράλληλα με το φαράγγι του Ενιπέα περνάει η πιο γνωστή διαδρομή του διεθνούς μονοπατιού Ε4

Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου και με μια πεζοπορική διαδρομή 10 λεπτών βρισκόμαστε σε υψόμετρο 790μ μέσα στον Ενιπέα.

Το τμήμα αυτό του Ενιπέα με μέτριο επίπεδο δυσκολίας είναι προσιτό ακόμα και σε νεαρά άτομα ηλικίας 13 ετών και πάνω. Είναι γενικά ανοιχτό με πλούσια βλάστηση και κρυστάλλινα νερά των οποίων η θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν ξεπερνά τους 5°C σχηματίζοντας φυσικές πισίνες και καταρράκτες.

Στη μέση περίπου της διαδρομής το πέρασμα στενεύει κι εμείς μετά από κατάβαση 4 ωρών έχοντας περάσει από πανέμορφες νεροτσουλήθρες, έχοντας κάνει βουτιές από ύψος μέσα στις βάθρες με τα κρυστάλλινα νερά και 2 συνολικά rappel 12 και 15μ, επιστρέφουμε στα αυτοκίνητά μας σε υψόμετρο 670μ (Υ.Δ 120μ) μέσω του μονοπατιού Ε4 με μια μικρή πεζοπορία 1 ώρας περίπου.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτούμε το φαράγγι είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

 

Τιμή: 60,00€ / άτομο.