Ορλιάς ΙΙ – Όλυμπος

 

Το φαράγγι του Ορλιά βρίσκεται στην περιοχή του Δίον Πιερίας, στις βόρειες βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και το χωρίζουμε σε 3 τμήματα.

Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο μικρό ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Δίον - Κορομηλιά. Από εκεί ξεκινά το μονοπάτι που πηγαίνει μέχρι το καταφύγιο Κορομηλιά. Σε πολλά σημεία μπορούμε να το αφήσουμε και να θαυμάσουμε από μακριά τους πανέμορφους καταρράκτες.

Διασχίζοντας το μονοπάτι σε μια πεζοπορική διαδρομή 50 λεπτών, παράλληλα με την κοίτη του ρέματος, μέσα από μια εντυπωσιακή βλάστηση φτάνουμε στην είσοδο του φαραγγιού σε υψόμετρο 550μ. στο ύψος που τελειώνει το τμήμα Ορλιάς Ι.

Το τμήμα ΙΙ του ρέματος μέτριου επιπέδου δυσκολίας είναι ένα από τα πιο όμορφα και συγχρόνως διασκεδαστικά στην Ελλάδα με διάρκεια κατάβασης 5.30 – 6.00 ώρες. Στο κομμάτι αυτό μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 12 ετώ και πάνω. 

Εδώ θα συναντήσουμε 7 πανέμορφα συνεχόμενα rappel από 8 έως 30μ, εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες και βουτιές από ύψος στις βάθρες με τα κρυστάλλινα νερά! Το μαγευτικό τοπίο και η έκρηξη αδρεναλίνης θα συντελέσουν στο να σας μείνει η δραστηριότητα πραγματικά αξέχαστη!

Βγαίνουμε ξανά στο μονοπάτι στα 320μ υψόμετρο (Υ.Δ 230μ) και μετά από 15 λεπτά πεζοπορίας βρισκόμαστε στα αυτοκίνητά μας.

Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτούμε είναι από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Τιμή: 65,00€ / άτομο.