Ορλιάς Ι - Όλυμπος.

Το φαράγγι του Ορλιά βρίσκεται στην περιοχή του Δίον Πιερίας, στις βόρειες βορειοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και το χωρίζουμε σε 3 τμήματα.

Αφήνουμε τα αυτοκίνητα στο μικρό ξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Δίον - Κορομηλιά. Από εκεί ξεκινά το μονοπάτι που πηγαίνει μέχρι το καταφύγιο Κορομηλιά. Σε πολλά σημεία μπορούμε να το αφήσουμε και να θαυμάσουμε από μακριά τους πανέμορφους καταρράκτες.

Το τμήμα Ι με διάρκεια κατάβασης στο φαράγγι 5.30 – 6.00 ώρες θεωρείται μέτριου επιπέδου δυσκολίας και μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 15 ετών και πάνω.

Διασχίζοντας το μονοπάτι σε μια πεζοπορική διαδρομή 1 ώρας και 35 λεπτών, παράλληλα με την κοίτη του ρέματος, μέσα από μια εντυπωσιακή βλάστηση φτάνουμε στην είσοδο του φαραγγιού σε υψόμετρο 770μ.

Σ’ αυτό το τμήμα θα συναντήσουμε 6 πανέμορφα ραπέλ μέσα σε βάθρες με κρυστάλλινα νερά, από 7 έως 28μ. σ’ ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς!

Βγαίνουμε ξανά στο μονοπάτι σε υψόμετρο 550μ (Υ.Δ 220μ) και μετά από 40 λεπτά πεζοπορίας βρισκόμαστε στα αυτοκίνητά μας.

Η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτούμε είναι από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Τιμή: 75,00€ / άτομο.