Καλυψώ 2 – Κίσσαβος

Στην ελληνική μυθολογία η Καλυψώ ήταν γνωστή Νύμφη, κόρη του Άτλαντα και της Πλειόνης ή του θεού Ηλίου και της Περσηίδας.

Η Καλυψώ κατοικούσε σε ένα μεγάλο σπήλαιο, κοντά στην είσοδο του οποίου υπήρχαν φυσικοί κήποι, ιερό δάσος και πηγές. Yποδέχθηκε τον Οδυσσέα στο νησί της ως ναυαγό. Στην Οδύσσεια αναφέρεται ότι η Καλυψώ τον ερωτεύθηκε και γι' αυτό τον κράτησε κοντά της και του υποσχόταν ότι θα τον έκανε αθάνατο, αλλά ο Οδυσσέας δεν εγκαταλείφθηκε στη γοητεία της, γιατί ο βαθύτερος εσωτερικός πόθος του ήταν η επιστροφή του στην Ιθάκη.

Το φαράγγι αυτό δεν ονομάστηκε άδικα έτσι γιατί πρόκειται να σας σαγηνέψει με τη μοναδική του ομορφιά!

 

Το τμήμα αυτό του φαραγγιού είναι κατάλληλο για αρχάριους και μη, με ελάχιστο όριο ηλικίας τα 10 έτη. Είναι μικρότερης διάρκειας και αποτελεί μια εναλλακτική αλλά εξίσου συναρπαστική εμπειρία με 3 συνεχόμενους καταρράκτες (22,15 και 28μ). Συνδυάζει διασκέδαση και δράση με εικόνες από τη φύση που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Αφήνοντας τα αυτοκίνητα και διανύοντας μια μικρή πεζοπορική διαδρομή φτάνουμε στο σημείο εισόδου του φαραγγιού στα 500μ. εκεί όπου σταματάει το κομμάτι Καλυψώ Ι. Θα προωθηθούμε στη βάση του μεγάλου καταρράκτη (60μ) ώστε να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε το μαγευτικό δημιούργημα της φύσης.

Το σημείο εξόδου στα 400μ (Υ.Δ 100μ) θα το συναντήσουμε μετά από κατάβαση περίπου 2,30’ - 4 ωρών διασχίζοντας το φαράγγι με νεροτσουλήθρες, πτώσεις από ύψος σε βάθρες με κρυστάλλινα νερά και rappel στους καταρράκτες.

Κατάλληλη εποχή : Μάιος - Οκτώβριος

Τιμή: 60,00€ / άτομο.

 

Καλυψώ 1 & 2

Για τους πολύ απαιτητικούς μπορούν να πραγματοποιηθούν και τα δύο τμήματα του φαραγγιού μαζί, συνεχόμενα μετά από προηγούμενη συννενόηση με διάρκεια κατάβασης 6.30 - 8.00 ώρες.

Τιμή: 85,00€ / άτομο