Καλυψώ 1– Κίσσαβος

Στην ελληνική μυθολογία η Καλυψώ ήταν γνωστή Νύμφη, κόρη του Άτλαντα και της Πλειόνης ή του θεού Ηλίου και της Περσηίδας.

Η Καλυψώ κατοικούσε σε ένα μεγάλο σπήλαιο, κοντά στην είσοδο του οποίου υπήρχαν φυσικοί κήποι, ιερό δάσος και πηγές. Υποδέχθηκε τον Οδυσσέα στο νησί της ως ναυαγό. Στην Οδύσσεια αναφέρεται ότι η Καλυψώ τον ερωτεύθηκε και γι' αυτό τον κράτησε κοντά της και του υποσχόταν ότι θα τον έκανε αθάνατο, αλλά ο Οδυσσέας δεν εγκαταλείφθηκε στη γοητεία της, γιατί ο βαθύτερος εσωτερικός πόθος του ήταν η επιστροφή του στην Ιθάκη.

Το φαράγγι αυτό δεν ονομάστηκε άδικα έτσι γιατί πρόκειται να σας σαγηνέψει με τη μοναδική του ομορφιά! Αποτελεί παράλληλα και μια πρόκληση για τον καθένα αφού εδώ βρίσκεται ένας πανέμορφος καταρράκτης 60μ!

Αφήνοντας τα αυτοκίνητα και διανύοντας μια μικρή πεζοπορική διαδρομή φτάνουμε στο σημείο εισόδου του φαραγγιού στα 700μ.Το σημείο εξόδου στα 500μ (Υ.Δ 200μ) θα το συναντήσουμε μετά από κατάβαση περίπου 4,30’ - 6 ωρών διασχίζοντας το φαράγγι με νεροτσουλήθρες, πτώσεις από ύψος σε βάθρες με κρυστάλλινα νερά και 6 rappel έχοντας θέα το πανέμορφο Αιγαίο πέλαγος.

Κατάλληλη εποχή : Μάιος - Οκτώβριος

Τιμή: 75,00€ / άτομο.

 

Καλυψώ 1 & 2

Για τους πολύ απαιτητικούς μπορούν να πραγματοποιηθούν και τα δύο τμήματα του φαραγγιού μαζί, συνεχόμενα μετά από προηγούμενη συννενόηση, με διάρκεια κατάβασης 6.30 - 8.00 ώρες!

 

Τιμή: 85,00€ / άτομο.