Ποιοι είμαστε

Ο Νίκος Αλέξης Μυλώσης γεννημένος το 1975 στη Γαλλία είναι ιδρυτής και υπεύθυνος της εταιρείας Olympus Gravity.

Από το 2000 ασχολείται με την ορειβασία, την κατάβαση φαραγγιών (Canyoning),την αναρρίχηση και το ορειβατικό σκι. Τον Οκτώβριο του 2012 παρακολουθεί το σχολείο της Γαλλικής Αστυνομικής Ακαδημίας  C.N.I.S.A.G (CENTER NASIONAL D'INTRUCTION DE SKI ET D' ALPINISME DE LA GENDARMERIE)  και γίνεται κάτοχος πτυχίου για  <<Διαχείριση Κρίσεων Μεγάλης Κλίμακας Ορεινής Διάσωσης>>. Το 2014 συμμετέχει σε κρατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ορεινής Διάσωσης στη Σλοβακία ,  από την Horská Záchranná Služba, ενώ παράλληλα αποφοιτεί το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς από τη Γαλλική Αστυνομική Ακαδημία C.N.I.S.A.G (CENTER NASIONAL D'INTRUCTION DE SKI ET D' ALPINISME DE LA GENDARMERIE) με δίπλωμα Ορεινού Διασώστη . 

Είναι ενεργό μέλος του Ε.Σ.Ε.Φ  ''Ελληνικός Σύλλογος Εξερεύνησης Φαραγγιών'' ( Hellenic Canyoning Club) και το Νοέμβριο του 2010 και του 2013 γίνεται κάτοχος πτυχίων της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας ''Αυτονόμων και βοηθών Οδηγών Φαραγγιών'' (Canyoning) και ''Εκπαιδευτή-Οδηγού Φαραγγιών'' (Canyoning)  αντίστοιχα.

Από το 2004  είναι οδηγός ποταμού ορμητικών νερών σε βάρκες RAFTING ενώ από το 2006 κατέχει πιστοποίηση σε σχολή ασφάλειας υγρού στοιχείου και Ναυαγοσωστικής ΧΑΝΘ.

Στέλεχος Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και Εκπαιδευτής Ορεινής Διάσωσης στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην οποία είναι εθελοντής και ενεργό μέλος από το 2003, στο Τμήμα Ορεινής Διάσωσης, Φαράγγι και Πρώτων Βοηθειών, με συμμετοχή τόσο σε συνέδρια και σεμινάρια αλλά και σε πολλές ασκήσεις και επιχειρήσεις διάσωσης στα βουνά της Ελλάδος και την Οροσειρά των Άλπεων με πολλά πτυχία πρώτων βοηθειών : 

  • 2004, 2011 και 2015 B.L.S
  • 2012 και 2013 Πιστοποίηση ''Εκτίμηση- Αντιμετώπιση Πολυτραυματία Επίπεδο 1 και 2 ''Trauma 1  '' και ''Trauma 2'' αντίστοιχα, οργανωμένα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης 
  • ενώ επιπλέον από το 2013 κατέχει διεθνή πιστοποίηση T.F.R. ( TRAYMA FIRST  RESPONSE) οργανωμένο από το COT/ACS και το Ελληνικό Εθνικό Κέντρο PHTLS.

Από το 2004 είναι μέλος  του Ορειβατικού Συλλόγου Θεσ/ νίκης ΣΕΟ με πολλές αναρριχητικές διαδρομές,  Βράχου, Βουνίσιες και Χειμερινές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (ΑΛΠΕΙΣ, ΙΜΑΛΑΙΑ).

Το Σεπτέμβριο του 2013 ιδρύει την εταιρεία Olympus Gravity με βάση την πολυετή εμπειρία του και την υπέρμετρη αγάπη του για τη φύση και τις δραστηριότητες σ αυτήν. Μια εταιρεία μέσα από την οποία μπορεί να μοιραστεί και να μεταδώσει γνώσεις, να δημιουργεί εμπειρίες ζωής τόσο μέσα από δραστηριότητες όσο και μέσα από τη γνωριμία και την επαφή με τη φύση, τον πολιτισμό μας, τις γεύσεις του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμά μας!